De Piano

Waldemar Moes leunend op de vleugel
foto: Barend Houtsmuller

Ik heb niet alleen een passie voor het schaakspel, maar ook voor muziek. Piano speel ik al sinds mijn 10e. In dat jaar leerde ik de eerste noten lezen van mijn moeder en bracht mezelf in de jaren daarop de eerste beginselen van het pianospel bij. Op een schoolconcert speelde ik een keer de Polonaise in c kl. op. 40 no. 1 van Chopin. Dat oogstte behoorlijk wat bijval.

Op mijn 14e kreeg ik voor het eerst echt goed pianoles van Fania Chapiro, een hoog begaafde pianiste uit de befaamde school van Lazare Levy aan het Parijse conservatorium. Ik bleek aanleg te hebben en besloot op mijn 18e de sprong naar het Amsterdamse Conservatorium te wagen. Ik werd aangenomen en kreeg daar les van een andere hoog begaafde pianiste uit dezelfde befaamde school van Lazare Levy, Danielle Dechenne.

In 1997 leerde ik een nieuwe muziekvriend kennen, Stan Kivit. Stan had aan het Haagse conservatorium niet alleen piano gestudeerd, maar ook muziekregistratie en had zich de jaren daarna daarop toegelegd. Het begon bij mij te kriebelen, want ik liep al langer rond met het idee om eens een cd op te nemen. Om een lang verhaal kort te maken: in oktober 1998 nam ik een aantal weken vakantie en bereidde een programma voor. Ik huurde in Amsterdam de Bachzaal af en samen met Stan maakten we twee lange opnamedagen door.

Na montage en eindbewerking liet ik 1000 exemplaren maken van de cd en bracht die vervolgens in eigen beheer uit. Ik heb er in de jaren daarna maar liefst zo’n 500 van weten te verkopen! De opmerkende lezer trekt nu snel de conclusie dat ik er dan nog ongeveer 500 over heb. Dat klopt. En ja, ze zijn nog steeds te koop! Wil je er eentje hebben? Klik dan even door naar de productinformatie.

Ik geef ook met regelmaat (kamer)muziekconcerten. Daarbij werk ik vaak samen met andere musici zoals een zangeres, klarinettist, cellist en fluitist.

Wil je graag eens les hebben van een ervaren pianist? Neem dan contact met mij op. Je krijgt les op een heuse Steinway vleugel!

CD Productinformatie

  • Titel: “Waldemar Moes speelt Grieg, Liszt, Debussy en Fauré”
  • Totale tijd: 68`39
  • Prijs: €15,= (dat is inclusief portokosten binnen Nederland)
  • Bestellen door overmaken van €15,= op IBAN: NL13 RABO 0304 7902 14 t.n.v. Waldemar Moes onder vermelding van “CD”
  • Neem vervolgens contact op om je bestelling en adresinformatie door te geven, dan doe ik de cd op de post!

Beluister hier track no. 16, de beroemde 3e Liebestraum van Franz Liszt:

Bekijk hieronder de voorkant en achterkant van het boekje.
Op de achterkant zie je welke stukken ik allemaal op de cd speel.
Klik op de foto’s voor groot formaat.

Voorkant cd
foto: Barend Houtsmuller

Achterkant CD