Aanbevelingen

Abhishek Pillai toont trots zijn prijzen die hij behaald heeft op het Nationaal Basisschool Kampioenschap 2015. Niet alleen won zijn team de eerste prijs, ook hijzelf won de eerste prijs voor beste individuele prestatie. Bravo, Abhishek! (foto: zukertortamstelveen.nl)
Abhishek Pillai toont trots zijn prijzen die hij behaald heeft op het Nationaal Basisschool Kampioenschap 2015. Niet alleen won zijn team de eerste prijs, ook hijzelf won de eerste prijs voor beste individuele prestatie. Bravo, Abhishek!
(foto: zukertortamstelveen.nl)

Abhishek Pillai, Amstelveen – schaakstudent

“I really look forward to the lessons by Waldemar. He is a strong chess player, knows a lot about the game and teaches me everything he can. He also gives tips and advice on playing in tournaments. Since I started training with him I have been playing in more and more tournaments and won quite a number of trophies already. Next to that I also got my stap 3 diploma. And who knows, with the help of Waldemar, I might even become a grandmaster. That is my big dream!”

Valentijn van Esch, Utrecht – schaakstudent

Naast het runnen van zijn eigen Internetbedrijf is Valentijn een gepassioneerd schaker. Hij speelt veel online en bezoekt ook geregeld een schaakclub.
Naast het runnen van zijn eigen Internetbedrijf is Valentijn een gepassioneerd schaker. Hij speelt veel online en bezoekt ook geregeld een schaakclub.

“Ik volg sinds anderhalf jaar met veel plezier privé-schaaktrainingen bij Waldemar. Na dat aanvankelijk samen met een vriend te hebben gedaan, voelde ik ook de behoefte om individueel les te nemen. Zo kan ik samen met Waldemar goed inzoomen op mijn eigen spel en mijn sterke en zwakke punten ontdekken. Ook heb ik mijn vader een keer een schaaktraining cadeau gedaan voor vaderdag. Die vader-zoon beleving was ook erg leuk. Ik ben altijd weer verbaasd door de rijkdom van het spel en de inzichten die ik opdoe. Het valt me op dat ik aan het einde van bijna iedere les verzucht: Nou, dat was weer een heel interessante en intensieve les! Ik kan Waldemar bij iedere ambitieuze schaker van harte aanbevelen.”

Meester Waldemar en leerling Gerben "hard aan de studie"!
Meester Waldemar en leerling Gerben “hard aan de studie”!

Gerben Prins, Landsmeer – schaakstudent

“Sinds een jaar heb ik schaakles van Waldemar. De lessen zijn niet altijd even makkelijk, maar als ik me inspan merk ik dat ik al heel ver kom. Ik ben er trots op dat ik Stap 1 al helemaal heb doorgewerkt. Op school schaken we ook af en toe en dankzij de lessen win ik nu de meeste partijen. Zelfs mijn vader kan niet meer van me winnen!”

Naast professional in de gezondheidszorg is Ed zijn leven lang al schaakenthousiast. Recent nemen twee nieuwe projecten een belangrijke plaats in zijn leven in: Italiaans leren en... sterker schaken!
Naast professional in de gezondheidszorg is Ed zijn leven lang al schaakliefhebber. Recent nemen twee nieuwe projecten een belangrijke plaats in zijn leven in: Italiaans leren en… sterker schaken!

Ed Kuijper, Utrecht – schaakstudent

“Ik volg nu sinds een halfjaar met plezier schaaktraining bij Waldemar. Ik wist aanvankelijk niet hoe sterk en kundig hij was, maar zijn videomateriaal overtuigde me dat ik bij hem wel eens aan het juiste adres kon zijn. En dat is bewaarheid geworden. Waldemar beschikt over veel kennis en ervaring, heeft interessante ideeën, bereid zich gedegen voor, stelt samen met mij een lesprogramma samen, spaart me niet, geeft me huiswerk en voert me in in de geheimen van het schaakspel. Ik merk dat ik sterker word en meer en meer de schaakkracht en het vertrouwen van weleer ervaar. Ik speel nu voornamelijk online, maar misschien wordt het tijd dat ik in het nieuwe seizoen weer eens aan de clubcompetitie ga deelnemen! Hoe dan ook, ik beveel Waldemar van harte aan bij iedere enthousiaste schaker!”

Shrey Shah, Amstelveen – schaakstudent

Op 11 September jl. won Shrey de Grand prix van het Verenigd Amsterdamsch Schaakgenootschap (V.A.S.). Zijn eindscore was een indrukwekkende 7 uit 7! Bravo Shrey!
Op 11 September jl. won Shrey de Grand Prix van het VAS (Verenigd Amsterdamsch Schaakgenootschap). Zijn eindscore was een indrukwekkende 7 uit 7! Bravo Shrey! (foto: zukertortamstelveen.nl)

I feel very motivated by Waldemar’s chess lessons. Since the first series of lessons I have been playing more and more tournaments and have been more and more succesful. This summer I even participated in the Open Dutch Youth Championships. That was a very nice way to spent my holidays. I’m also happy the club season has started again so I can play more chess!

 

 


Gerard Blok, Amsterdam – schaakstudent

Naast klavecinist en docent muziektheorie, is Gerard een groot liefhebber van alles waarin schoonheid en elegantie schuilgaat. Dat geldt voor wiskunde, taal, muziek en niet in de laatste plaats voor… het schaakspel!

Mijn fascinatie voor het schaakspel en de wens om sterker te leren schaken hebben me er de afgelopen jaren toe gebracht om ondersteuning te zoeken bij verschillende trainers. Ondanks het feit dat ik van zeer sterke en ervaren schakers les heb gehad – waaronder verschillende titelhouders – heb ik niet ervaren dat ze me wezenlijk verder konden brengen. Wellicht was het niveauverschil te groot. Met Waldemar is dat gelukkig anders, niet in de laatste plaats omdat hij ook een goed pedagoog is. Hij weet de lessen op mijn niveau af te stemmen en schenkt veel aandacht aan het aanleren van een systematisch denkproces tijdens het schaken. Daarbij spaart hij me niet en wakkert hij de discipline in mijn schaakdenken aan. Ook geeft hij opgaven op om thuis uit te werken, becommentarieert mijn partijen nauwkeurig – zowel mondeling tijdens de les alsook schriftelijk – zodat ik thuis alles rustig kan “herkauwen”. Ik heb nu alweer bijna een heel seizoen les van hem en voorlopig ga ik nog lekker door. Ik kan Waldemar van harte bij iedere schaakliefhebber aanbevelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.